maanantai 20. helmikuuta 2012

Laskiaispullat

Laskiaispullia kermavaahdolla ja vadelmahillolla.

Laskiaispullat, n. 16kpl

2 1/2 dl maitoa
25g hiivaa
1dl sokeria
1tl suolaa
2tl kardemummaa
1 kananmuna
8-9dl jauhoja
75g voita

Päälle:
1 kananmuna
raesokeria

Täyte:
2dl vispikermaa
2rkl sokeria
vadelmahilloa

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, sekoita puuhaarukalla. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeria, suola, kardemumma ja noin puolet vehnäjauhoista.
2. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten ja lisää loppuvaiheessa juokseva voi.
3. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
4. Leivo taikina kiinteäksi ja jaa se 16 osaan. Pyörittele paloista pullia ja laita kohoamaan noin 20 minuutiksi leivinpaperille pellin päälle lämpimään paikkaan. Peitä liinalla. Laita uuni lämpeämään.
Uunituoreita pikkupullia.
5. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.

6. Vispaa kerma ja mausta sokerilla. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu irti ja tee pullan pohjaosaan kuoppa. Laita kuoppaan vadelmahilloa ja sen päälle kermavaahtoa. Laita kermavaahdon päälle hattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti